сучасні методи розвитку персоналу підприємства

сучасні методи розвитку персоналу підприємства

Ключові слова: методи управління, управління персоналом, система мотивації, грейдинг. We study particularly use of modern methods of personnel management of manufacturing company. The questions related to the objective evaluation of personnel.  Питання наукового управління персоналом актуальні для всіх підприємств, оскільки під час їх виробничої діяльності доводиться долати значні організаційні, соціальні та психологічні проблеми. Вагомий внесок у дослідження процесів сталого розвитку галузі управління людськими ресурсами внесли Г.А. Дмитренко, В.О. Фремут, Г. Рааб.

Підбір персоналу – це процес вивчення психологічних і професійних якостей працівника з метою встановлення його відповідності вимогам робочого місця і підбору з наявних претендентів того, хто найбільше підходить на це робоче місце, з врахуванням його кваліфікації, спеціальності, особистих якостей, здібностей, характеру та інтересів організації. Це є досить складний і дорогий процес. Процес підбору здійснюється поетапно.  Методи початкового підбору залежать від бюджету, стратегії, культури організації та важливості посади для неї. Найпоширенішими методами є: аналіз даних, тестування, експертиза, моделювання, співбесіда.

Сучасні методи оцінювання персоналу підприємств. Метод. Аналіз людських ресурсів (НRА).  З проведеного огляду методів оцінювання персоналу зрозуміло, що жодна з методик не оцінює процесів розвитку персоналу, не передбачає активної участі працівників в підвищенні ефективності використання власного трудового потенціалу та не враховує сучасних методів управління трудовим потенціалом, зокрема рейтингового та рефлексивного.

Методи системи управління персоналом - це способи впливу на колективи і окремих працівників з метою здійснення координації їх діяльності в процесі функціонування організації. Розглянемо три групи методів управління персоналом: адміністративні (організаційні), економічні та соціально-психологічні (табл. 3.2). Таблиця 3.2. Методи системи управління персоналом.

Ключові слова: розвиток персоналу, управління розвитком персоналу, система розвитку персоналу, професійне навчання, конкурентоспроможність. Партика И.В. ТЕОРЕТИЧЕСКИЕ АСПЕКТЫ РАЗВИТИЯ ПЕРСОНАЛА И ЕГО РОЛЬ В ОБЕСПЕЧЕНИИ КОНКУРЕНТО-СПОСОБНОСТИ РАБОТНИКОВ И ПРЕДПРИЯТИЯ.  Постановка проблеми. Підприємства, які діють у сучасних умовах, зіткнулися із завданням виживання у жорсткій конкурентній боротьбі на ринку та зна-ходження шляхів успішного розвитку. У вирішенні поставлених завдань вагому роль відіграє персонал організації. Чи ефективно функціонує будь-яка орга-нізація? Насамперед це визначається ступенем розви-тку її персоналу.

Висвітлено особливості розвитку персоналу на сучасних підприємствах. Значна увага зосереджена на обґрунтуванні необхідності системи розвитку персоналу. Досліджено сутність поняття «розвиток персоналу». У висновках надані прогресивні форми навчання персоналу на сучасних підприємствах.  Розвиток персоналу – це системно організова-ний процес безперервного професійного навчання працівників для підготовки їх до виконання нових виробничих функцій, професійно-кваліфікацій-ного просування, формування резерву керівників та вдосконалення соціальної структури персо-налу.

· розкрито сутність розвитку персоналу та його роль у забезпеченості конкурентоспроможності працівників і організації  Закордонний досвід в галузі управління розвитком персоналу підприємства….19 Висновки до розділу 1….26 РОЗДІЛ 2. ОСОБЛИВОСТІ УПРАВЛІННЯ РОЗВИТКОМ ПЕРСОНАЛУ НА ПІДПРИЄМСТВІ «ТЕЛЕКАРТ - ПРИЛАД» …29 2.1.  У процесі дослідження використано такі сучасні методи дослідження, як: метод порівняльного аналізу, системний метод, досвідний метод, аналітичний метод, метод SWOT - аналізу. 94.

Розвиток персоналу – зміна якісних характеристик певної категорії, що може відбуватись як зі зміною її кількісних параметрів, так і без цього. В.А. Сливка [8]. Розвиток персоналу – критерій ефективності соціально-економічної діяльності підприємства. А.М. Ткаченко, К.А. Марченко [10].  Методи розвитку персоналу. За ступенем інноваційності. • традиційні; • сучасні.  Слід пам’ятати, що здатність підприємства розвиватися швид-ше за своїх конкурентів є джерелом його соці-ально-економічних стратегічних переваг.

Персонал підприємства: класифікація, структура - ПЕРСОНАЛ НА ПІДПРИЄМСТВІ - РЕСУРСИ ПІДПРИЄМСТВА - ЕКОНОМІКА ПІДПРИЄМСТВА - містить систематизований виклад питань теорії та практики формування і розвитку підприємств України в умовах ринкової економіки. Особлива увага приділена висвітленню питань організації сучасних форм підприємництва, використання ресурсного і виробничого потенціалу підприємств, економіці інноваційної та інвестиційної діяльності.

Для того, щоб залишатися конкурентоздатним в сучасних трансформаційних умовах, підприємствам та організаціям слід вирішити одну із найбільш приорітетний та стратегічно орієнтованих проблем, а саме – слабкий HR менеджмент.  розвитку персоналу; здатність будувати активну кадрову політику організації; вміння комплектувати штат та проводити заходи з адаптації працівників на підприємстві; використання сучасних методик набору та відбору кадрів на вакантні посади в організації. Структуру складових професійних компетентностей та їх формування відповідно до Національної рамки кваліфікацій України наведено в табл. 2.  методи навчання основні аспекти. персоналу. розвитку персоналу.

Для оцінки й розвитку кадрового потенціалу підприємства використовують підхід, в основі якого лежить активізація додаткових сил і можливостей саморозвитку співробітників.  Аналізуючи сучасну літературу по керуванню персоналом виділимо деякі методи оцінки праці застосовувані закордонними фірмами [19, 21, 24, 26, 27, 30, 31]. Метод оцінки праці за допомогою ранжирування. Ранжирування - найпростіший метод оцінки праці на основі визначеного узагальненого фактора, наприклад, “складності роботи”.

Персонал підприємства: класифікація, структура - ПЕРСОНАЛ НА ПІДПРИЄМСТВІ - РЕСУРСИ ПІДПРИЄМСТВА - ЕКОНОМІКА ПІДПРИЄМСТВА - містить систематизований виклад питань теорії та практики формування і розвитку підприємств України в умовах ринкової економіки. Особлива увага приділена висвітленню питань організації сучасних форм підприємництва, використання ресурсного і виробничого потенціалу підприємств, економіці інноваційної та інвестиційної діяльності.

Персонал у сучасних умовах повинен бути високоосвіченим, володіти високою загальною культурою, стратегічним мисленням та ерудицією. Організація професійного розвитку стала однією з основних функцій управління персоналом. При здійсненні кадрового планування організація переслідує такі цілі: одержати та утримати людей потрібної якості й у потрібній кількості

залежить від обраної стратегії розвитку підприємства [6]. Якщо підприємство розвиває нові напрямки діяльності, тільки розпочинає.  В сучасних умовах значно зростає значущість та рівень вимог до відбору персоналу. Відбір персоналу традиційно розглядається як процес вивчення професійних і психологічних якостей працівника з метою встановлення його здатності виконувати посадові обов’язки на певному робочому місці або посаді, та в результаті вибір з сукупності претендентів найбільш прийнятого з урахуванням його кваліфікації, спеціальності, здібностей та інтересів, що задовольняють цілям організації [8 , с.70].  Загальноприйняті методи мотивації банківського персоналу узагальнені у Додатку В.

Найбільш важливим елементом продуктивних сил і головним джерелом розвитку економіки є люди; їх майстерність, освіта, підготовка, мотивація діяльності. Існує непересічна залежність конкурентоспроможності економіки, рівня добробуту населення від якості трудового потенціалу персоналу підприємства, організації

Основні поняття: менеджмент персоналу, людські ресурси підприємства, методи та принципи управління персоналом. План 1.1. Менеджмент персоналу як функція управління. 1.2. Методи менеджменту персоналу. 1.3. Стадії розвитку управління персоналом. 1.4. Управління людськими ресурсами. 1.1. Менеджмент персоналу як функція управління.  9. В історичному розвитку управління персоналом можна виділити послідовну. зміну наступних сучасних концепцій: 1) управління трудовим ресурсами, управління персоналом, управління. людськими ресурсами, управління людиною

Сучасні методи оцінювання персоналу підприємств. 13.11.2017 18:47. Автор: Арєхова М.М., студентка, Університет митної справи та фінансів, м. Дніпро, Україна; Ясько К. В., студентка, Університет митної справи та фінансів, м. Дніпро, Україна. [Секція 1. Економіка та підприємництво  З проведеного огляду методів оцінювання персоналу зрозуміло, що жодна з методик не оцінює процесів розвитку персоналу, не передбачає активної участі працівників в підвищенні ефективності використання власного трудового потенціалу та не враховує сучасних методів управління трудовим. потенціалом, зокрема рейтингового та рефлексивного.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

б сачанкі хлеб кошык малін насцечка бабка адарка

схема зарядного світязь узи-п-12 6 6 3-ухл 3.1

ігри через торент і без регистрации на компьютер l.a.noire