сучасний стан навколишнього середовища україни

сучасний стан навколишнього середовища україни

ВСТУПНЕ СЛОВО Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання природних ресурсів, забезпечення екологічної безпеки життєдіяльності людини – невід'ємна умова сталого економічного та соціального розвитку України. Україна здійснює на своїй території екологічну політику, спрямовану на поліпшення стану навколишнього природного середовища шляхом інтеграції екологічної політики до соціально-економічного розвитку України для гарантування екологічно безпечного природного середовища для життя і здоров'я населення, впровадження екологічно збалансованої системи природокорис

Національний університет біоресурсів і природокористування України, Україна, м. Київ. Сучасний стан навколишнього середовища в Україні. Сучасна епоха – це бурхливий розвиток науки і техніки, стрімке та неконтрольоване зростання населення Землі, поступове виснаження природних ресурсів під впливом негативної діяльності людства. В умовах швидкого науково - технічного прогресу надзвичайно загострились проблеми взаємозв’язку суспільства і природи, адже людина отримала можливість впливати на хід природних процесів, підкорила сили природи, почала

Сучасний стан навколишнього природного середовища світу і України. Загальний стан природних ресурсів України, еколого-економічні проблеми їх використання. Еколого-економічні і еколого-соціальні проблеми використання природних ресурсів.  Загальний його обсяг оцінюється у 20 км3. Більшість водоресурсних систем України є природно гостро дефіцитними а нерівномірність їх поширення по території стали еколого-ресурсними детермінантами подальшого розвитку продуктивних сил. Природний розподіл водних ресурсів не відповідає потребам водопостачання, а природна вододефіцитність території на фоні виснаження ресурсної бази створює систему факторів обмеження подальшого водогосподарського розвитку.

Сучасний стан природних ресурсів і навколишнього середовища змушує. змінювати точку зору щодо подальшого економічного розвитку і технічного. прогресу й оцінювати їх з урахуванням екологічних пріоритетів, наявності.  до тактики розвитку. Івано-Франківщина має високий інтегральний показник антропогенних. навантажень на навколишнє середовище. На окремих територіях (Калуський, Галицький, Надвірнянський райони) екологічна ситуація та якість довкілля.

Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання природних ресурсів, забезпечення екологічної безпеки життєдіяльності людини -невід'ємна умова сталого економічного та соціального розвитку України. З цією метою Україна здійснює на своїй території екологічну політику, спрямовану на збереження безпечного для існування живої і неживої природи навколишнього середовища, захисту життя і здоров'я населення від негативного впливу, зумовленого забрудненням навколишнього природного середовища, досягнення гармонійної взаємодії суспільства і природи, охорону, раціональне вико

Екологічна ситуація - це стан навколишнього середовища в певний період часу на певній території. Сучасна екологічна ситуація в Україні характеризується як кризова. Основним шляхом попадання шкідливих речовин в організм людини є атмосферне повітря. Комплексне забруднення довкілля порушує імунну систему людини. Перевіримо свої знання і вміння. 1. Які існують види забруднень навколишнього середовища? 2. Що таке екологічна ситуація? 3. Чим відрізняється хімічне і фізичне види забруднень?

За ступенем гостроти екологічного стану в Україні розрізняють три типи територій: екологічної рівноваги, екологічної кризи, екологічної катастрофи. Виявлення типу екологічної ситуації передбачає встановлення переліку екологічних проблем, їхньої масштабності та поєднання різних видів проблем на одній території.  Моніторинг навколишнього середовища. Вивченням і дослідженням динаміки розвитку екологічних проблем займається геоекологія – наука, яка виникла наприкінці ХХ ст. Її поява пов’язана з посиленням тиску людини на природу, що загрожує існуванню самого людства.  Вона пов’язана із сучасним рівнем розвитку науки і техніки. Частина ресурсів може самовідновлюватися за умови раціонального їх використання.

Екологічна ситуація - це стан навколишнього середовища в певний період часу на певній території. Сучасна екологічна ситуація в Україні характеризується як кризова. Основним шляхом попадання шкідливих речовин в організм людини є атмосферне повітря. Комплексне забруднення довкілля порушує імунну систему людини. Перевіримо свої знання і вміння. 1. Які існують види забруднень навколишнього середовища? 2. Що таке екологічна ситуація? 3. Чим відрізняється хімічне і фізичне види забруднень?

Вступ 1. Стан навколишнього природного середовища України 2. Стан навколишнього природного середовища Києва та Київської області а) Стан повітряного середовища.  Название: Cтан навколишнього природного середовища Києва та Київської області Раздел: Рефераты по экологии Тип: реферат Добавлен 07:53:36 17 января 2011 Похожие работы Просмотров: 39 Комментариев: 14 Оценило: 2 человек Средний балл: 5 Оценка: неизвестно Скачать. П л а н. Вступ. 1. Стан навколишнього природного середовища України. 2. Стан навколишнього природного середовища Києва та Київської області. а) Стан повітряного середовища. б) Забруднення транспортом. в) Шумове забруднення.

Державне управління в галузі охорони навколишнього природного середовища здійснюють Кабінет Міністрів України, Рада міністрів Автономної Республіки Крим, місцеві ради та виконавчі органи сільських, селищних, міських рад, державні органи по охороні навколишнього природного середовища і використанню природних ресурсів та інші державні органи відповідно до законодавства України.  Державними органами управління в галузі охорони навколишнього природного середовища і використання природних ресурсів є центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони

На підставі оцінки сучасного екологічного стану Криворізький залізорудний басейн відноситься до гірничодобувного регіону з критичним станом довкілля. За 120-річну експлуатацію Криворізького родовища накопичилась значна кількість проблем, серед яких  забруднення навколишнього середовища токсичними відходами виробництва; забруднення навколишнього середовища радіоактивними відходами; забруднення повітря автотранспортом  В Україні у процесі проведення еколого-економічних реформ встановлено ціни за використання природних ресурсів, запроваджено економічну відповідальність за забруднення навколишнього природного середовища, у тому числі водних об'єктів.

5.1. Сучасний стан навколишнього природного середовища світу і України. Загальний стан. природних ресурсів України, еколого-економічні проблеми їх використання. 38. 5.2. Причини розростання екологічної кризи. 42. 5.3. Заповідна справа в Україні. 43. 5.4. Основні проблеми соціально-економічного розвитку України та їх екологічні наслідки 44. Питання і завдання для самоконтролю. 45. 6. регіональні екологічні проблеми україни. 45. 6.1. Характеристика екологічних умов Полісся, Лісостепу і Степу.

Я вважаю цю тему актуальною, так як вона стосується всього людства, а не тільки однієї області. Кожна людина повинна берегти навколишнє середовище і вміти раціонально використовувати природні ресурси для того, щоб забезпечити собі ж гарні умови для існування. Мета моєї роботи полягає в тому, щоб відкрити людям очі, змусити їх обернутися навколо себе, і поглянути в яких умовах ми живемо. І можливо, якщо кожен зверне увагу на весь цей бруд, і почне хоча б за собою прибирати, можливо ситуація і зміниться на краще?

Використання природно-ресурсного потенціалу України. Основні види забруднень довкілля в Україні. Вплив екологічної ситуації на життєдіяльність населення. Мета: сформувати уявлення про “природно-ресурсний потенціал”,види природних ресурсів, з'ясувати зміни стану природного середовища в процесі природокористування;розвивати вміння встановлювати причинно-наслідкові зв'язки;формувати екологічну цілісну орієнтацію в плані взаємин людини і навколишнього природного середовища;. Конспект на урок Географія скачати

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

б сачанкі хлеб кошык малін насцечка бабка адарка

схема зарядного світязь узи-п-12 6 6 3-ухл 3.1

ігри через торент і без регистрации на компьютер l.a.noire